Τοπαλίδης Παναγιώτης ΦυσικόςΟνομάζομαι Τοπαλίδης Παναγιώτης και κατάγομαι από τα Γιαννιτσά Πέλλας. Είμαι απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η συγκεκριμένη σχολή δεν ήταν η πρώτη μου επιλογή. Ως πρώτη επιλογή είχα τη σχολή Πληροφορικής και για λίγο δεν κατάφερα να περάσω. Πέρασα στο Φυσικό (τη δεύτερη επιλογή μου) και δεν το μετάνιωσα καθόλου. Αντιθέτως, μέσα από την εμπειρία μου στη διδασκαλία της Φυσικής, την αγάπησα περισσότερο. Η φυσική με κεντρίζει το ενδιαφέρον και με εξιτάρει για περαιτέρω μελέτη. 

Από το 2007 εργάζομαι στον τομέα της εκπαίδευσης και ταυτόχρονα παρακολουθώ επιμορφωτικά σεμινάρια, όποτε μου δίνεται η ευκαιρία, με σκοπό να με βελτιώσουν και να με βοηθήσουν ως εκπαιδευτικό. Μέσα από την εμπειρία μου, διαπίστωσα ότι ένας εκπαιδευτικός είναι ικανός όταν, εκτός από τις ακαδημαϊκές γνώσεις και τα εφόδια που μεταδίδει στα παιδιά, έχει σαν προτεραιότητα το ίδιο το παιδί. Οφείλει να ακούει τα παιδιά και τις ανάγκες τους, να προσαρμόζει τον τρόπο διδασκαλίας του ανάλογα με τις δυνατότητες τους, να τους ενθαρρύνει για να μάθουν και να είναι πάντα δίπλα τους σε ότι χρειαστούν. Όλα αυτά πιστεύω ότι τα περνάω στους μαθητές μου στο μέγιστο βαθμό. Σκοπός μου είναι να μάθουν οι μαθητές από εμένα, αλλά κι εγώ από αυτούς.

Σε όλα τα παραπάνω και στην υλοποίηση των στόχων του εκπαιδευτικού, συμβάλλει το εργασιακό περιβάλλον, η σχέση εκπαιδευτικού – μαθητή και η συνεργασία μεταξύ των εκπαιδευτικών.

Θα ήθελα να κλείσω με το παρακάτω απόφθεγμα του Σωκράτη: 
''Δεν μπορώ να διδάξω κανέναν, τίποτα.
Μπορώ μόνο να τον κάνω να σκέφτεται.''